Träffa din bokguide

Här är vi som jobbar på Svalan!

 • Victoria Brockman

  Jag gömde mig för världen en stund. Tog boken jag längtat efter att få fortsätta läsa. Kröp upp där i min favoritfåtölj. Den som står alldeles invid fönstret. Det lilla bordet jag alltid ställer tekoppen på. Doften av organiskt grönt. Värmande välbefinnande. Den varma filten. Fotpallen. Mina ögon når orden och min resa kan börja. Ibland är livet så enkelt, så enkelt.

   

   

   

  Kontakta mig på:
  victoria.brockman@bokklubbensvalan.nu
  08-6968811
 • Iréne Åbrink Lindgren

  Vilken tacksamhet jag känner till alla författare som skrev och skriver böcker nu!

  Vad skulle vi göra utan alla dessa?

  Och Svalan som fixar läsning till alla. Oavsett tycke och smak så ser vi till att Du får rätt bok för Dig!

  Just nu läser jag en ny författare, tillika debutant: ”Det nionde brevet” av Catrin Ormestad. Utspelar sig i Roslagens famn på Gräsö!

  Samtidigt försöker jag hinna med Hannah Richell: ”Skuggan av ett år” som grep tag i mig från första sidan… utspelar sig på engelska landsbygden bland annat.. 

  Vilket bok läser Du nu?

  Ska bli roligt att få rekommendera fler läsupplevelser!!

  Hos oss behöver Du aldrig tacka nej till månadsböcker!

  Vi hörs snart.

  VÄLKOMMEN!

  Kontakta mig på:
  irene.abrinklindgren@bokklubbensvalan.nu
  021-131735
 • Katarina Berg

  Som bokguide på Bokklubben Svalan är jag nu inne på mitt 25:e år.  Det i sig säger allt om glädjen i att få dela med mig och ge andra inspiration och vägledning till nya läsupplevelser.

  Mitt eget bokintresse har följt med sedan de första HC Andersen sagorna och klassiska ungdomsböcker, till att som vuxen läsa allt från deckare till gripande skildringar om livsöden och mänskliga relationer. 

  Några exempel på mina favoriter är Ann Cleeves deckare, med handlingen förlagd på Shetlandsöarna samt Helen Simonsson, Elisabet Nemert och Kristin Hannah som alla skriver fantastiska romaner.

  Varmt välkommen att höra av dig för fler tips utifrån vad du själv tycker om och längtar efter att läsa.

  Kontakta mig på:
  katarina.berg@bokklubbensvalan.nu
  0520-667139
 • Eva Huhta

  Eva heter jag och har jobbat som bokguide på Svalan sedan 1991.

  Det bästa med Svalan är att det är enkelt att vara med. Det är bara de böcker du själv beställer som levereras hem till dig, du behöver aldrig passa något sista svarsdatum.

  Jag älskar att hjälpa till med tips på nya författare då jag läser alla böcker i tidningen. Det allra bästa är den personliga service som vi ger och som också gör det möjligt för dig att alltid kunna kontakta din bokguide om du undrar över något.

   

   

  Kontakta mig på:
  eva.huhta@bokklubbensvalan.nu
  060-84063
 • May Nilsson

  May heter jag, jobbat som bokguide i Svalan sedan 2010. Det roligaste jobb jag haft. Älskar böcker och att läsa dem!

  Favoriter just nu:

  Näktergalen av Kristin Hannah, fängslande historia om två systrar i Frankrike under 2:a världskriget.

  Offermossen av Susanne Jansson, spänning när den är som bäst.

  En sax i hjärtat av Marie Bengts, härlig snäll spänning i femtiotalsmiljö.

  Men det finns också många andra bra, roliga, spännande böcker att välja på, dem pratar vi om när vi hörs nästa gång!

   

  Kontakta mig på:
  may.nilsson@bokklubbensvalan.nu
  0431-10325
 • Lena Lundahl

  Jag har arbetet på Svalan (Sveriges bästa bokklubb! :)) i över 25 år nu, varav nästan 17 som bokguide. Känns alltid lika roligt att få prata böcker med alla lässugna, glada och trevliga medlemmar runt om i Sverige och Finland.

  Mina favoriter bland böcker och författare är så många att det är svårt att bara välja en .

  Är så skönt att ha några böcker på hög så man kan välja vad man känner just för stunden. I bland blir det något som bara är avkopplande och vissa böcker kan man gå och tänka på länge efter att man läst dem, som goda vänner känns det som.

  Finns hur mycket bra läsning som helst i tidningen och jättekul att blanda både helt nya författare och ens favoriter sedan tidigare.

  Trevlig läsning till alla och Soliga hälsningar!

   

  Kontakta mig på:
  lena.lundahl@bokklubbensvalan.nu
  08-6968280
 • Inger Vågerstam

  Inger Vågerstam – bokguide som  arbetar med det som är mina absoluta favoritintressen nämligen kundkontakter och att ge sig ut på resor i böckernas värld. En bok jag fick som flicka var ”Pias resa i Heliga landet” av Sven Gillsäter där han reser med sin dotter till Israel och Jordanien. En fantastisk berättelse!

  Mitt boktips nu är ”Sommarboken” av Emylia Hall, en engelsk författare. I den får man bland annat resa till Ungern på ett sådant underbart sätt att man gärna vill resa dit. Men det är även en bra skriven roman med djup – glöm inte att reda ut eventuella missförstånd medan tid är.

  Kontakta mig på:
  inger.vagerstam@bokklubbensvalan.nu
  0175-33120
 • Helene Norrby

  Visst har ni väl märkt att ljuset redan har kommit! Härligt!

  Mina tips för sköna lässtunder:

  Damkören av Jennifer Ryan
  Husdjuret av Camilla Grebe
  (utsedd till 2017 års bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin)
  Bara du av Ninni Schulman

  Vilka böcker vill du läsa?

   

  Kontakta mig på:
  helene.norrby@bokklubbensvalan.nu
  0142-30128
 • Eleanore Björk

  Jag heter Eleanore och jobbar som säljare för Svalan. Det måste vara ett av dom roligaste jobb som finns att få hålla på med sitt intresse, böcker, och att få läsa dom. Därefter tipsa dig så att det blir precis dom böcker som passar just dig och din boksmak. Förhoppningsvis öppna upp nya vägar i läsandet!

  Att kunna rekommendera något nytt istället för en älskad saknad författare som inte längre skriver, som exempelvis Rosamund Pilchers snäcksamlarna där Major Pettigrews  sista chans innehåller precis det där härligt engelska exentriska.

  Minns mitt första lånekort vid 3 års ålder, det var lycka och att läsa, Gårdarna vid sjön och såklart Kullagullaböckerna!

  Det kommer ständigt nya sköna böcker. För två år sedan kom ”100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann”. I fjol kom ”En man som heter Ove” och i år kommer det äntligen en bok om en gammal dam i Åsa Hellbergs ”En liten värld” där vi får följa Elsa. Änka efter en trälig karl och som plötsligt inser att hon är ju fri som en fågel här ska det ut o resas, men hur gör man?

  Kontaka mig på:
  eleanore.bjork@bokklubbensvalan.nu
  0590-12030
 • Carina Jerhammar

  Heter Carina och jobbar som säljare på den mycket gamla och personliga bokklubben Svalan där man får hjälp och ”lotsning” med förslag på böcker.

  Eftersom jag själv var kund i många år innan jag började jobba här så har jag prövat på konceptet från ”båda hållen”. Jag trivdes oerhört med rollen som ”kund” och hjälpen jag fick från min bokguide, många böcker och författare som jag förmodligen inte skulle prövat om inte tipsen kommit från min bokguide. Nu när jag jobbar ”från den andra sidan” hoppas jag att tipsen från mig emottages lika positivt som jag upplevde dem.

  Kontakta mig på:
  carina.jerhammar@bokklubbensvalan.nu
  0765261126
 • Carina Gunnarsdotter

  Carina heter jag, arbetat som bokguide sedan 2002. Att gå till jobbet och möta underbara kunder genom trevliga telefonsamtal och få ge tips om några av de bästa böckerna som just nu finns är fantastiskt. Jag träffar några författare varje år, så av mej kan du få hemliga förhandstips! Att läsa för hälsan är inte något nytt, redan under antiken skrev filosofen Aristoteles om att litteraturen var läkedom för själen. Ångest och stress försvinner och man känner sej stark. Berättelser kan slå an ton i oss som öppnar vårt inre för andra synsätt. Med Svalans underbara böcker glömmer man både tid och rum, och får läsupplevelser utöver det vanliga!

  Vi hörs!

  Kontakta mig på:
  carina.gunnarsdotter@bokklubbensvalan.nu
  076 5260928
 • Anette Sporrong – operativ säljchef

  Bra böcker är goda historier. De är spännande äventyr och härliga kompisar, lika värdefulla under regniga sommardagar som när solen skiner. Dessutom oumbärliga under långa, mörka höst- och vinterkvällar. Det bästa med att jobba på Svalan är alla fantastiska lästips som jag får ta del av i klubben. Vår redaktör väljer noggrant ut alla kommande böcker och jag läser det mesta, allt från tankeväckande och gärna överraskande relationshistorier, till mer kluriga och spännande deckare och thrillers.

  De bästa historierna är också de som går rakt in i hjärtat och stannar kvar i tankarna långt efter att själva boken är färdigläst.

  Som kund hos oss får du alltid personlig service och många fina lästips av våra inspirerande och kunniga bokguider.

  Välkommen!

   

   

  Kontakta mig på:
  anette.sporrong@bonnierforlagen.se
  08-6968809
 • Annette Vedsmand – Försäljningschef

  Annette Vedsmand heter jag och arbetar som försäljningschef på Bokklubben Svalan – världens bästa klubb!

  Jag älskar böcker och jag älskar försäljning när det är kopplat till service. Jag har verkligen ett toppenjobb med massor av böcker och människor i en perfekt kombination.

  Mitt första läsminne var när jag som 8-åring läste Ronja Rövardotter. En fantastisk bok som jag nu som vuxen har förstått är influerad av alla historiska klassiker som finns – underbart författarskap hon hade, Astrid Lindgren.

  En ny favoritförfattare som vi fått lära känna i Svalan är Ninni Schulman, vars böcker som jag plöjt igenom med iver. Jag känner mig verkligen som en del av det värmländska samhället hon skriver om, jag är grannen som sitter i huset bredvid och betraktar allt som händer hennes fantastiska karaktärer…

  Just nu läser jag Camilla Läckbergs, Lejontämjaren, som jag måste klassa som hennes bästa bok så här långt, dock säker på att hon snart har ny på gång… Boken som ligger och väntar på mig är De Oönskade av Lene Kaaberöl och Agnete Friis, deras andra bok om Röda Kors-sjuksköterskan Nina Borg som har en förmåga att bli insyltad i de mest hemska men oerhört spännande situationer… man vet inte om ska våga läsa klart – men det måste man ju såklart!

  Är inte det bästa med läsning! Att man får fly undan ett tag!

  Kontakta mig på:
  annette.vedsmand@bonnierforlagen.se
  08-6968899