Om du känner att du har kört fast i din karriär eller om du bara vill förbättra ditt CV med lite extra kompetenser är en utbildning det absolut bästa sättet att få till en förändring. Samtidigt kan det vara svårt att slita upp sina rötter och ge sig in i att plugga när man är mitt i en karriär eller liknande. 

 

Men det finns en lösning på detta som innebär att man kan vidareutbilda sig eller utöka sina egna kompetenser utan att man behöver flytta till en studentstad. Att utbilda sig på distans är lättillgängligt och det finns en hel del olika valmöjligheter när det kommer till olika utbildningar med allting från Internationella Relationer till HR specialist. I den här texten kommer vi att gå igenom några av de största fördelarna med att plugga på distans samt vilka olika valmöjligheter som finns. 

Plugga på ditt eget schema 

Att kunna plugga påmer eller mindre sitt eget schema gör att man får mer tid över till annat. Även om det självklart finns utbildningstillfällen där man måste göra plats för att studera så ger distansutbildningar en mycket större frihet. 

 

Två olika valmöjligheter 

För den som är intresserad av att plugga på distans finns det primärt två olika typer av utbildare som man kan välja att vända sig till. Den första är att söka sig till något av de många universitet och högskolor som vi har i Sverige. Stora och små universitet och högskolor erbjuder idag en lång rad olika alternativ när det kommer till distansutbildningar och dessa söker man till precis som tradtionella utbildningar som hålls på på plats via antagning.se

 

Men det går även att välja att söka sig till fristående utbildare, någonting som vi har länkat till högre upp i den här texten. Dessa utbildningar är oftast väldigt komprimerade och är snabba att läsa från början till slut, någonting som gör dessa till ett perfekt val för den som snabbt vill kunna använda sin utbildning inom sitt yrkesliv. 

Distansutbildningar gör det lättare att hålla ett extrajobb 

Att plugga på distans gör det även mycket lättare att studera extra vid sidan om sina studier. Detta är till följd utav att man får bättre kontroll över sin egen tid när man pluggar på distans, samtidigt osm man inte behöver spendera tid i faktiska lärosalar. Att kanske gå ner till att jobba halvtid eller försöka arbeta så mycket som det bara går gör att den ekonomiska smällen av att plugga inte blir lika stor.  

Vidareutbildningar ser bra ut på ens CV  

Vidareutbildnignar och extra kompetenser är enbart någonting som kommer att ses som positivt av arbetsgivare och är någonting som kan ge dig ett övertag gentemot andra sökande. Om det står och väger mellan två kandidater kommer valet med allra största sannolikhet falla på den som har extra kompetenser inom ett specifikt område. Att ha extra utbildning eller vidare kompetenser kommer därmed också leda till att sannolikheten blir högre för att du ska få jobb som du ansöker, samtidigt som du ofta också kan få bättre lön

 

By arvind