London är en fantastisk stad för alla som gillar Harry Potter. Här finns det flera magiska sevärdheter som du inte vill missa. I den här reseguiden kommer vi berätta om alla de Harry Potter-attraktioner som du kan besöka i London. Vi har också listat några andra sevärdheter som du inte bör missa när du besöker denna underbara stad.

1. Warner Bros. Studio Tour London

De magiska filmstudiorna – Den bästa platsen att besöka om du vill få den ultimata Harry Potter-upplevelsen i London. Börja med en visning i de magiska filmstudiorna och fortsätt sedan till de fantastiska scenerna som användes vid inspelningen av filmerna. Du kan även se utklädnadsrummet, det stora köket från Elfviks slott, Hagrids jordkällare och så mycket mer.

2. Harry Potter och den förbannade barnet

Besök Lyric Theatre för att se den magiska teaterföreställningen av Harry Potter and the Cursed Child. Föreställningen är baserad på JK Rowlings berättelse om Harry Potters äventyr som han delar med sina barn, Albus och Scorpius. Den magiska scenografin och de otroliga specialeffekterna tar dig omedelbart tillbaka till Hogwarts!

3. Wizards Walk

Ta en promenad längs The Wizard Walk i King’s Cross Station dit alla troende Hogwartselever tar sig. Låt dig själv fördjupa dig i Harry Potter-världen och upplev magiska scener som du har satt på film.

4. Harry Potters rundtur till filmplatser i London

För en mer personlig upplevelse av Harry Potter, är detta den bästa rundturen att göra. Du kan besöka alla sevärdheter som användes vid inspelningarna av de olika filmerna, inklusive exteriorerna till Gringotts Bank, Ministry of Magic och Diagon Alley. Denna rundtur ger dig möjlighet att besöka alla magiska platser från de åtta Harry Potter-filmerna.

5. Plattform 9 ¾ (King’s Cross)

Platform 9 ¾ i King’s Cross Station är den berömda platsen som Ginny och Ron använde för att ta sig till Hogwarts Express. Besök detta magiska ställe för en komplett upplevelse! Fotografera dig själv med hjälp av en trolley som tar dig genom väggen!

Du kan också besöka några andra sevärdheter i London som är värda att se. Tate Modern, Tower of London och Westminster Abbey är några av de mest populära attraktionerna som du inte bör missa.

Med den här reseguiden kommer du absolut få en fullständig upplevelse av Harry Potter-världen i London! Förberetta dig för ett magiskt äventyr och ta med dig en del minnen för att titta tillbaka på.

Denna London-guide har all information som du behöver för att njuta av din Harry Potter-upplevelse. Förbered dig för en magisk resa till London och upplev allt det fantastiska som Harry Potter-världen har att erbjuda.

Läs mycket mer om London på London Travel Hacks.

By arvind